Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüz Yılın Işığında; HeliPLAT

Cumhuriyetimizin 100. yılında birçok önemli projede yer aldık.


Sedef Tersanesinde inşa edilen ve Türk Deniz Kuvvetlerinin en büyük gemisi, çok maksatlı amfibi gemi TCG ANADOLU’nun uçuş güvertesi primer ve kaymaz kaplama uygulaması ile TCG ANADOLU’nun VLA Görsel İniş Destek Sistem kurulum çalışmalarında görev aldık.


Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki, Sungurlu Barut Fabrikasına iki adet yer seviyesi ‘Heliport’ inşa ettik. İnşa ettiğimiz heliportların ‘Sertifikasyon/Ruhsatlama’ süreç yönetiminde görev aldık.


Ülkemizin ilk milli fırkateyni (F-515) TCG İSTANBUL’un VLA Görsel İniş Destek Sistem kurulum çalışmaları, Liman Kabul Testleri, Seyir Kabul Testleri ve Personel Eğitim faaliyetlerinde görev aldık.


Savunma Sanayimizin önemli ihraç projelerinden olan Pakistan MİLGEM Projesi 1’inci Gemisi PNS BABUR’un VLA Görsel İniş Destek Sistem kurulum çalışmalarında görev aldık.


Dearsan Tersanesi tarafından Nijerya Donanması için inşa edilen 76 metrelik açık deniz karakol gemisi projesinde; sertifikasyon, mühendislik, dizayn, uygulama ve süreç yönetimini icra etmekteyiz.


Türk Deniz Kuvvetleri için STM sorumluluğunda Ada Tersanesinde inşa edilen ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ (A-575) Lojistik Destek Gemisi Projesi’nde VLA Görsel İniş Destek Sistem kurulum çalışmaları, Liman Kabul Testleri, Seyir Kabul Testleri ve Personel Eğitim faaliyetlerinde görev aldık.


Sondaj filomuzun önemli derin su sondaj gemilerinden; TPAO DS FATİH ve TPAO DS YAVUZ'un Helidek Sertifikasyon/Ruhsatlama süreç yönetiminde görev aldık. 


Sefine Tersanesinde inşa edilen ve envantere girdiğinde Türk Deniz Kuvvetlerinin en büyük ikinci gemisi olacak DERYA Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi(DİMDEG) Projesi’nde; Helikopter Platform/ Hangar, sertifikasyon, mühendislik, dizayn, uygulama ve süreç yönetimi tarafımızdan yapılmaktadır.


Tüm bu çalışmalarımızın yanında Yerlileştirme Faaliyetlerinde çalışmalarımızı sürdürdük.




TCG ANADOLU TCG İSTANBUL Sungurlu Barut Fabrikası HELİPORT Projesi OPV76 Projesi TPAO FATİH ve TPAO YAVUZ Projesi ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ (A-575) Lojistik Destek Gemisi Projesi